Simbologia

Escultura Simbologia
Escultura Simbologia

Just davant de l’ajuntament apareix la Simbologia, escultura que es col·loca l’any 1988. Realitzada per l’artista local Martí Sabé (1915-2006), reflecteix diferents símbols de la ciutat: a la part frontal hi duu la inscripció 898 Sanctam Columbam, ja que el 898 és el primer any en el qual es menciona per escrit el nom de la ciutat. Al darrere hi trobem una falç acompanyada del número 1640, en memòria a la data de la Guerra dels Segadors. També hi ha representat l’escut dels Farners. Altres elements que trobem igualment a la part posterior són: una botellola, una petxina i la data 1400 fent referència a l’inici de la tradició del pelegrí de Tossa, iniciada durant el XV, una roda de molí, el nom Farners i el segle XI, segle en el qual trobem escrit aquest nom per primera vegada. a la part lateral s’hi pot llegir un vers del mateix escultor.

Martí Sabé és Fill Predilecte i Medalla d’Honor de la Ciutat i hi té diverses obres públiques a part de la simbologia com per exemple l’Al·legoria a Santa Coloma, situada a la rotonda d’entrada pel sud de la ciutat. El monument a la sardana, al passeig de Sant Salvador i l’escultura de Sant Dalmau en baix relleu, al costat de la Font Picant, també són obres seves. 

Adreça: Carretera Sant Hilari 2

Altres llocs punts d'intrés

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR