Plaça Farners

Plaça Farners
Plaça Farners
Escultura homenatge a Salvador Espriu
Escultura homenatge a Salvador Espriu
Plaça Farners
Plaça Farners

El cor de la vida local de Santa Coloma de Farners.

La plaça Farners, a més de ser el centre neuràlgic del municipi, forma part del conjunt inclòs en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, ja que, ubicada als peus de l’església parroquial i pràcticament integrada en aquesta, ha estat i és el centre històric i àgora de la ciutat.

És una plaça de sorra, com històricament han estat les places del nostre país. Està envoltada de plataners que li regalen ombra a l’estiu, i vida tot l’any, i per bancs de pedra, que situats entre arbre i arbre són lloc de descans i de xerrada de petits i grans.

En conjunt, i amb els bars i restaurants ubicats al seu entorn, és la terrassa perfecta per fer-hi el toc, ja sigui el vermut, el cafè o la cervesa, matí, tarda o nit.

És un espai imprescindible de les manifestacions locals; no en va, hi tenen lloc els principals actes de la Festa de la Ratafia, el sopar popular i pregó de la Festa Major, la Festa de la Revolta dels Segadors, el Mercat de les Herbes de la Ratafia, les sardanes de cada vespre de dilluns de juliol i agost, concerts a la fresca i, no cal dir-ho, el mercat dels dilluns.

En un dels extrems de la plaça hi ha una font coronada per una escultura de ferro. És la Colometa, i és obra del reconegut artista local Jesús Carles de Vilallonga. A l’altre costat, entre la plaça i les escales de l’entrada principal de l’església parroquial, cal destacar l’escultura de pedra en homenatge a Salvador Espriu, nascut a la ciutat el 1913, obra del prestigiós escultor Josep Maria Subirachs, autor de la decoració escultòrica de la Façana de la Passió del Temple Expiatori de la Sagrada Família de Barcelona.

Tota la plaça és un mirador excepcional de l’església parroquial, del campanar, i d’una porxada amb nom propi, les Mesures, que forma part de la base de l’edifici, i n’és un dels elements més característics.

Info pràctica: és visitable. Els dilluns hi té lloc el mercat setmanal.

Adreça: Plaça Farners 9

Altres llocs punts d'intrés

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR