Església parroquial

Església parroquial
Església parroquial
Església parroquial
Església parroquial
Església Parroquial
Església Parroquial
Església Parroquial
Església Parroquial
Església Parroquial
Església Parroquial

Amb orígens a l’any 950 i amb diverses ampliacions al llarg dels anys, és el centre neuràlgic de la ciutat

La construcció original romànica va ser totalment destruïda l’any 942. L’edifici actual deu el seu origen a la nova construcció enllestida 8 anys després, moment de la seva consagració. Posteriorment, en època gòtica, es va fer una important ampliació de la qual es manté l’estructura principal i el campanar, de torre quadrada de 36m d’alçada i construït amb pedres de granit local. Tot el conjunt va ser modificat en diverses ocasions a partir del 1805, i va culminanr amb l’ampliació neoclàssica del 1832, que va donar lloc a l’edifici actual, de 37m de llarg i 21 d’ample, i una cúpula que s’enfila fins als 21m. A l’interior es poden veure les imatges de Sant Salvador i Santa Coloma, ambdues d’Esteve Monegal, així com un conjunt escultòric obra de Josep Martí i Sabé, reconegut escultor, dibuixant i pintor local.

Està ubicada al centre neuràlgic de la ciutat, a la part més antiga, al costat mateix de la plaça Farners i a un extrem de l’eix comercial. És el punt amb més moviment del municipi i espai imprescindible en esdeveniments tan destacats com la Festa de la Ratafia, el Mercat de les Herbes de la Ratafia o la Festa de la Revolta dels Segadors, entre d’altres. Aquí mateix, tot al volt del peu de l’església i a la plaça Farners, també hi té lloc el mercat dels dilluns.

Info pràctica: és visitable. L’església roman tancada excepte quan s’hi celebra ofici.

Adreça: Plaça Bisbe Gotmar 4

Altres llocs punts d'intrés

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR