Ermita de Farners

Ermita de Farners
Ermita de Farners
Ermita de Farners
Ermita de Farners
Ermita de Farners
Ermita de Farners
Ermita de Farners
Ermita de Farners

Molt estimada pels locals, és una construcció romànica del s. XII, amb afegit barroc, a tocar del castell de Farners

De l’època romànica se’n manté l’absis semicircular i un tram de la nau. Sembla que és la reconstrucció d’una capella anterior, de la qual no en queda cap resta. Al segle XVIII s’hi va fer una important ampliació amb l’estil propi de l’època, en aquest cas barroc.

Consagrada l’any 1200, s’hi venera la Mare de Déu de Farners, també de talla romànica. Per veure la figura original, però, caldrà anar a l’església parroquial, al centre del municipi, on es conserva en les condicions requerides per una talla d’època romànica.

És una ermita molt estimada a Santa Coloma; no en va, hi han tingut i hi tenen lloc molts casaments de colomencs i colomenques.

Està ubicada al peu del castell de Farners, i entre aquest i l’ermita, a l’esplanada de Farners, és on tenen lloc importants celebracions o festivitats locals com la Festa del Cor o l’Aplec de Farners. També és un punt de destinació, i molt sovint de pas, de moltes rutes a peu o en bicicleta, entre les quals, la Ruta de les 10 Ermites.

Info pràctica: és un recinte de caràcter religiós que és visitable quan s'hi fan oficis religiosos, o durant les festes locals que tenen lloc a Farners.

Adreça: Diseminado Diseminat 63

Altres llocs punts d'intrés

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR