Balneari Termes Orion

Balneari Termes Orion
Balneari Termes Orion

El Balneari Termes Orion és conegut per les seves aigües termals.

El descobriment de les aigües termals a Santa Coloma data de la Primera Guerra Carlina. Hi ha qui diu que van trobar un soldat ferit dins les aigües, i que gràcies a això va poder aguantar més dies amb vida del que era d'esperar per les ferides que tenia. Posteriorment les aigües es van continuar utilitzant per ajudar en la cura de soldats. Després d'aquests fets, en el punt on hi havia aquelles basses d'aigua calenta, es va iniciar un procés de construcció i renovació fins que el lloc es va convertir en l'actual Balneari Termes Orion. El primer edifici del balneari el podem situar al 1860. L’aspecte actual, però, el devem a un projecte del 1919, i a diverses modificacions posteriors. El complex de balneoteràpia s’ha modernitzat recentment per tal d'oferir un servei modern i de primer nivell.

Més enllà dels serveis propis d'un balneari, i que podeu consultar a la seva pàgina web, cal destacar dos aspectes més que justifiquen el seu interès:

- L'edifici és d'arquitectura neoclàssica i està catalogat com a monument al municipi de Santa Coloma, a més d'estar inclòs en l'Inventari del Patrimoni Històric de Catalunya. Passejar per davant de la seva façana principal, imponent i serena, us transportarà fàcilment a èpoques passades.

- La seva magnífica ubicació, apartada del municipi i en un espai molt tranquil, permet arribar-hi amb cotxe, però també fent una passejada des del parc de Sant Salvador, tot recorrent el passeig envoltat d'arbres que segueix la riera del mateix nom del parc. Un espai perfecte per fer exercici, ja sigui caminant, corrent o en bicicleta.  

Informació pràctica: és visitable sempre que se’n sigui client.

Adreça: Carretera dels Banys

Altres llocs punts d'intrés

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR