El Modernisme

El Modernisme
El Modernisme

La important bonança econòmica local de mitjan s. XIX va afavorir la proliferació d’edificis modernistes.

Santa Coloma de Farners es convertí a partir de mitjans del segle XIX en el centre administratiu i econòmic d’una part important de la Selva interior.

Aquest fet contribuí al seu desenvolupament econòmic i urbà, que ens ha llegat un destacat conjunt de patrimoni arquitectònic de l’època. Així, trobem mostres de construccions modernismes al llarg del nucli urbà, com la casa Bofill, actualment seu d’una entitat bancària; ca n’Huix, fàcilment visitable ja que en aquests moments es tracta del bar i restaurant Vent d’Aram; can Gironès, actual centre cultural i turístic anomenat la Casa de la Paraulaca n’Oller, actualment una residència d’avis, o el que avui és la Llar dels Jubilats, per citar-ne alguns exemples.

La gran part d’edificis modernistes estan ubicats al centre del municipi, la qual cosa permet que, per als amants d’aquest estil arquitectònic, una agradable passejada per l’eix comercial i més cèntric de Santa Coloma es converteixi un itinerari modernista.

La descoberta del modernisme a Santa Coloma de Farners es pot compaginar amb la resta de mostres que trobareu per la comarca de la Selva; així resulta un itinerari molt complet i en determinats casos, fàcilment vinculable al termalisme.

Altres llocs punts d'intrés

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR