Visites guiades

Ruta per l'Univers de la Ratafia

Guiatge per un itinerari urbà per descobrir els diferents indrets de la ciutat relacionats amb aquest licor.

Ruta per l'univers de la ratafia
Ruta per l'univers de la ratafia

Descobreix la història de la ratafia tot passejant pels carrers Santa Coloma de Farners, indret on s’han trobat les receptes més antigues de Catalunya, de la mà de Francesc Rosquellas. Coneixereu els orígens de la festa de la ratafia més antiga de Catalunya, podreu olorar les herbes que s'utilitzen per preparar aquesta beguda i degustar-la acompanyada de les especialitats pastisseres de la ciutat.

DETALLS DE LA RUTA

Sortides: últim diumenge de cada mes a les 11.00h / Grups concertats de més de 10 persones.
Punt de trobada: plaça Farners (sota les Mesures).
Duració: Entre 1h i 40 min i 2h. 
Preu: menors de 12 anys, gratuït; de 12 a 18 anys, 5€; a partir de 18 anys, 10€
La ruta inclou: guiatge professional a càrrec de La Sobirana Cooperativa, tast de ratafies farnesenques, visita a Can Trias i Can Tuyarro amb degustació de les seves especialitats.
Idioma de l'activitat: Català, castellà i anglès. 
Per a més informació i reserves: info@lasobirana.cat o al telèfon 603649773.

Itinerari poètic Joan Vinyoli - Autoguiatge

Visita autònoma per conèixer la història de Joan Vinyoli i la importància del poeta per a Santa Coloma de Farners

Itinerari poètic Joan Vinyoli
Itinerari poètic Joan Vinyoli
Itinerari poètic Joan Vinyoli
Itinerari poètic Joan Vinyoli
Itinerari poètic Joan Vinyoli
Itinerari poètic Joan Vinyoli
Itinerari poètic Joan Vinyoli
Itinerari poètic Joan Vinyoli
Itinerari poètic Joan Vinyoli
Itinerari poètic Joan Vinyoli
Itinerari poètic Joan Vinyoli
Itinerari poètic Joan Vinyoli
Itinerari poètic Joan Vinyoli
Itinerari poètic Joan Vinyoli

L'itinerari comença a la Casa de la Paraula, on podreu visitar una exposició sobre Joan Vinyoli i descobrir diversos elements de la seva cosmogonia poètica. També hi trobareu el mobiliari original del seu despatx, una selecció de la seva biblioteca i les primeres edicions dels seus llibres. 

La Casa de la Paraula també és el Punt d'informació de la ciutat, on després de visitar l'espai Vinyoli us donaran un fullet per poder continuar l'itinerari pel parc de Sant Salvador i que inclou diversos poemes de l'autor.
Aquests poemes els podreu anar llegint mentre us endinseu en la natura. Són representatius de la riquesa temàtica i estilística de l'obra de Vinyoli i alhora mostren l'empremta que els feliços estius passats a Santa Coloma de Farners gravaren primer en el seu imaginari i, després, des de la nostàlgia, en els seus versos.

En arribar al parc de Sant Salvador, fareu un recorregut circular, tal com veureu indicat en el fullet. L'indret té un entorn natural de gran bellesa i podreu descobrir la riera, les fonts, els salts d'aigua i les alzines sureres que van inspirar Vinyoli.

Durant la vistia recorrereu una distància a peu d'un quilòmetre i mig per un entorn natural excepcional. És una ruta de dificultat baixa.

Per a més informacióturisme@scf.cat o al telèfon 972 84 09 77.

DescArregaR el fullet

Ruta poètica Salvador Espriu - Autoguiatge

En el recorregut de Salvador Espriu coneixereu la importància del poeta pels farnesencs.

Començareu la ruta a la plaça Farners i passareu per punts destacats de la ciutat: plaça del Firal, carrer Verdaguer, passatge Miró, plaça de l’1 d’Octubre, passeig de Sant Salvador, passeig de la Nòria, carrer Dalmau i Pare- Lluís Rodés i carrer del Prat.

Durant la visita recorreu una distància a peu de dos quilòmetres aproximadament, on trobareu elements destacats; com el monument d’homenatge al poeta, situat a la plaça Farners i, la placa, on testifica el lloc que nasqué el poeta.

Podeu descarregar-vos el fullet de Salvador Espriu per acompanyar la caminada amb les seves poesies.

DescArregaR el fullet

Guiatge al Museu Trias

Recorregut per conèixer la història de les galetes Trias i la seva evolució.

Aquesta experiència us farà endinsar en el món de les galetes. En el recorregut podreu veure una aproximació al passat fariner i confiter de la ciutat, espais temàtics ambientats amb peces i màquines originals, el despatx d’en Joaquim Trias, l’elaboració artesana dels primers productes, la reconstrucció de l’antiga fleca i drogueria, la col·lecció de caixes de llaunes i el canvi de la marca Trias.
Entre setmana també podreu veure l’activitat de la fàbrica per unes grans finestres que ofereixen una panoràmica de tot el sistema de producció.

DETALLS DE LA RUTA

Horari: l’horari d’obertura és de 9.00 a 13.00h i de 15.00 a 19.00h de dilluns a divendres. L’última visita al matí és a les 12.00h i a la tarda és a les 18.00h.
Els dissabtes es pot fer la visita entre les 9.00 i les 13.00h, prèviament concertada i amb un grup mínim de 35 persones.
Duració: 1h.
Preu: gratuït.
La ruta inclou: guia professional, visionament d'un audiovisual i tast de galetes Trias. 
Idioma de l'activitat: Català. 
Per a més informació i reserves: trias@triasbiscuits.com o al telèfon 972 84 12 13.

Rutes i visites culturals d'Atri Cultura i Patrimoni

Les visites i rutes culturals que realitza Atri Cultura i Patrimoni tenen com a objectiu donar a conèixer el patrimoni i la història local, i també ofereixen serveis culturals pels diferents municipis de la comarca de la Selva, portant a terme: cursos i tallers, conferències i xerrades, activitats escolars, visites, rutes i experiències culturals i també activitats a mida per a grups.
És una empresa que compta amb professionals i col·laboradors amb una àmplia experiència en l’àmbit de la cultura i patrimoni, la història, l’arqueologia, la museologia, la investigació i la documentació, així com en la gestió i difusió de projectes culturals i en activitats de dinamització i didàctica del patrimoni.

Les visites guiades que gestionen i realitzen a Santa Coloma de Farners són:

Visites culturals

  • Ruta modernista: Us endinsareu a Santa Coloma de Farners, per descobrir com a partir de mitjans del segle XIX, el seu creixement ens ha llegat un destacat conjunt de patrimoni arquitectònic de l’època, sobretot modernista.
  • Sants, poetes i revoltats: A través d'un recorregut per la història de la ciutat descobrireu els seus personatges més significatius. Des de la Guerra dels Segadors a capital comarcal, passant per sant Salvador d'Horta, el bandoler Serrallonga, Salvador Espriu i Joan Vinyoli.
  • Descoberta del castell i l’ermita de Farners: La Selva és terra de castells i el castell de Farners, del segle XII, és un dels més ben conservats.

Rutes culturals

(Els desplaçaments entre municipis es fan amb cotxes particulars)

  • Romànic a les Guilleries: Amb aquesta ruta descobrireu el romànic i les curiositats de St. Miquel de Cladells, St. Pere Desplà, St. Cristòfol de Cerdans i St. Vicenç d'Espinelves.
  • Ruta per ermites i castells a la senyoria de Farners: Us endinsareu a les Guilleries per descobrir el llegat medieval de la senyoria de Farners: el castell i ermita de Farners, el monestir de St. Pere Cercada i l'església romànica de St. Iscle i St. Victòria de Sauleda
  • L’esclat de la Guerra dels Segadors a la Selva: De la mà d’un historiador, reviureu els fets claus de l’inici de la revolta dels Segadors visitant els indrets on es van produir.

Experiències culturals

(Els desplaçaments entre municipis es fan amb cotxes particulars)

  • Visita cultural amb la ruta més dolça de la Selva: Passejareu per Santa Coloma de Farners, descobrint el seu patrimoni, llegendes, curiositats i personatges, de la mà de Joan Llinàs, historiador i arqueòleg selvatà. També visitareu les pastisseries Trias i Tuyarro, on els propis pastissers us explicaran com elaboren les seves especialitats més dolces i en fareu un tast.
  • L’esclat de la Guerra dels Segadors: Reviureu els inicis de la Guerra dels Segadors in situ i ho acompanyareu amb un vermut tertúlia en un lloc històric. Programació del 2019: 3r diumenge de mes, a les 11h (de maig a setembre, excepte agost). Dates programades: 19/05, 16/06, 21/07, 15/09.

Les visites culturals, les rutes culturals i les experiències culturals es fan en dies publicitats i dates acordades amb grups concrets.
Totes aquestes activitats es gestionen en català i castellà amb necessitat d’inscripció prèvia, ja que disposen de places limitades. Les reserves es poden fer fins 24 hores abans de l’inici de l’activitat, sempre que hi hagi places disponibles.
Per més informació i reserves: entreu a la web de www.atri.cat i www.experienciesculturals.cat, info@atri.cat o truqueu al 620969762.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR