Curiositats

Si veniu a Santa Coloma de Farners podreu conèixer de primera mà algunes de les curiositats d’aquest poble, com la font de Sant Salvador. Aquesta font, ubicada al parc que du el mateix nom, antigament era diferent a l’actual: recordava una capella i disposava d’una imatge del sant damunt de la font. Aquest aspecte va canviar durant la remodelació que s’hi va fer el segle passat, i, com que la llegenda explica com sant Salvador va fer el miracle de fer sorgir l’aigua d’una roca, l’Ajuntament  va fer portar una gran roca al parc, a prop de l’antiga font, i va canalitzar l’aigua perquè hi sortís per tres brocs.

Una altra de les curiositats és la relació de Santa Coloma de Farners amb la indústria del suro. De fet, els alzinars i les suredes són els boscos naturals en turons i vessants assolellades de la Selva, i aquests boscos varen ser molt afavorits sobretot els segles XVIII i XIX per a l’aprofitament del suro. Actualment segueixen abundant, i d’elles s’obté el suro que es treballa a fàbriques de la Selva, el Gironès i, per descomptat, el Baix Empordà. Cal destacar que Santa Coloma és seu del Consorci Forestal de Catalunya, propietaris forestals molt vinculats al sector surer.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR